Autor: Personaliuudised.ee • 11. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna haridustöötajate palgatõus

Vastavalt Tallinna Linnavalitsuse määrusele tõstetakse Tallinna Haridusameti hallatavate asutuste töötajate töötasu alammäärasid tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2019.
Tallinna haridustöötajaid ootab tagasiulatuv palgatõus
Foto: Pixabay.com

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul peab linn väga oluliseks, et õpetajate töö oleks vääriliselt tasutud. „Soovime, et Tallinna koolid oleksid haridustöötajatele jätkuvalt atraktiivseks ja usaldusväärseks tööandjaks,“ tõdes Belobrovtsev. „Me usaldame oma lapsed igapäevaselt õpetajate hoolde ning loodame, et nad naasevad lasteaiast või koolist heatujulisena, täidetud positiivsete emotsioonide ja uute teadmistega. Selle tulemuseni jõuab õpetaja, kes armastab lapsi ja on pühendunud oma tööle. Neid õpetajaid tuleb hoida ja väärtustada. Oluline on ka toetav õpikeskkond, mille loomisel on suur vastutus eeskätt direktoritel.“

17. jaanuaril 2019 arutasid Tallinna abilinnapea, Tallinna Koolijuhtide Ühenduse esindaja, Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse esindaja, Tallinna huvikoolijuhtide esindaja ning Tallinna Haridustöötajate Ametiühingu Liidu esimees Tallinna Haridusameti hallatavate asutuste töötajate töötasu alammäärasid ja leppisid Tallinna 2019. aasta eelarvest lähtudes need kokku. Linnavalitsuse määruse kohaselt tõusevad haridustöötajate palgad järgmiselt. Üldhariduskooli ja kutseõppeasutuse õpetaja ning tugispetsialisti töötasu alammäär 1250 eurole kuus. Praegu töötavad tugispetsialistid üldhariduskoolides, koolieelsetes lasteasutustes ning Tallinna Õppenõustamiskeskuses ja Tallinna Kopli Ametikoolis.

Klassijuhataja ülesannete täitmise eest makstakse põhikoolis 130 eurot ja gümnaasiumis 100 eurot kuus. Lasteaiaõpetaja töötasu alammäär tõuseb 1150 eurole kuus, magistrikraadi või sellele vastava kvalifikatsiooni korral 1250 eurole kuus. Õpetaja abi töötasu tõuseb 610 eurole kuus. Huvikooli õpetaja palga alammääraks on 1150 eurot kuus.

Kasvab ka üldhariduskooli direktori töötasu alammäär, mis on lähtuvalt õpilaste arvust 1800 kuni 2400 eurot kuus. Erikoolide (Tallinna Kadaka Põhikooli, Ristiku Põhikooli jt) direktori töötasu alammäär tõuseb 2000 eurole kuus. Direktorite töötasu kaetakse riigieelarvest eraldatud haridustoetuse vahenditest.

Määrust rakendatakse tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2019.

Allikas: Raepress

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456