Autor: Personaliuudised.ee • 26. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadvelolek personalitöös

Mindfulness’i ehk teadveloleku kohta võib nii teadus- kui ka tavakirjandusest leida palju mõisteid, kuid enim kasutatud definitsiooni on sõnastanud teadveloleku üks alusepanijaid lääneriikides – Jon Kabat-Zinn.
Foto: Pixabay

Ta mõtestab teadvelolekut kui tähelepanu suunamist erilisel viisil, eesmärgipäraselt, praeguses hetkes, hinnanguid andmata. Lihtsustatuna tähendab see oma mõtete, tunnete ja kehaliste aistingute vaatlemist, märkamist ja aktsepteerimist hetkes avatult ja hinnanguteta. Kui käia organisatsioonis tähelepanu kui ühe olulise ressursiga teadvelolevalt ümber, toob see kaasa töötajate parema tulemuslikkuse, paremini tasakaalustatud emotsioonid, heasoovliku suhtluse, tänulikkuse ja suurema märkamise nii juhtide kui ka töötajate seas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456