Autor: Maarit Vabrit-Raadla • 3. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Strateegial põhinev tulemusjuhtimine

2018. aasta kevadel tehti Eesti väike- ja keskmiste ettevõtete (VKE) hulgas uuring, mis keskendus strateegilise tulemusjuhtimise ja töötajate arendamise praktikatele ning nende digiteerimisele.

Uuringu tulemusel valmis teadustöö Tallinna Tehnikaülikoolis. Uuringus osales kokku 45 ettevõtet, milles töötab 10–250 inimest. 30% valimi ettevõtteid tegutses tootmise, transpordi või põllumajanduse valdkonnas. Ettevõtted jagunesid väikeettevõteteks (10–49 töötajat) ning keskmisteks ettevõteteks (50–250 töötajat). Osales 28 väikeettevõtet ja 17 keskmist ettevõtet, kes moodustasid valimist vastavalt 60% ja 40%. 60% ettevõtete omandisuhe oli Eesti erakapital. 80% ulatuses jäi ettevõtete aastane müügikäive alla 10 miljoni euro. Uuring jagunes kolmeks põhiteemaks: strateegiline tulemusjuhtimine ja tulemusjuhtimise praktikate rakendamine, töötajate arendamise abil strateegia ja tulemusjuhtimise toetamine ning tulemusjuhtimise ja töötajate arendamise tegevuste digitaliseerimine.

Strateegiline tulemusjuhtimine ja praktikad

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456