Autor: Personaliuudised.ee • 9. august 2019

Personalijuht: naiste osakaal Eesti IT-firmades kasvab kiiresti

Eesti ühe suurema tarkvarafirma Helmese personalijuhi Kaire Kaljuste sõnul on ettevõttes naisjuhtide osakaal viimase viie aastaga kasvanud veerandilt 40 protsendini.

Kaire Kaljuste kinnitusel on naiste osakaal Eesti IT-sektoris hinnanguliselt veel 25 protsenti, aga see tõuseb selgelt. „Helmese Tallinna kontoris on naiste osakaal tõusnud viie aastaga kolmandikuni ja suurem kasv on toimunud tiimijuhtide hulgas,” rääkis Kaljuste.

„Ka lähiriikides jõuab IT-sse järjest rohkem naisi. Helmese Valgevene kontoris on naiste osakaal kasvanud viie aastaga 25%-lt 38%-ni. Minskis polnud viis aastat tagasi ühtegi naisjuhti, kuid nüüd täidavad nad kaheksast kohast juba kolm,” ütles Kaljuste.

„IT on praegu üks populaarsemaid valdkondi ja ka naised tahavad järjest enam sellest eduloost osa saada. Kümmekond aastat tagasi sattusid IT-sse peamiselt naised, kes olid väga tugevad eeskätt reaalainetes või selgelt tehniliste huvidega. Peamiselt asuti tööle spetsialistidena, juhtidena tegutsesid naised haruharva. Tänapäeval tehnikahuvi enam nii määrav pole ning oma koha leiavad lihtsalt pealehakkajad, nutikad ja ka ärivaistuga naised, kellest paljudest saavad juba juhid,” sõnas Kaljuste.

„Ei kardeta, et tegemist on millegi väga keerulisega. Noorematel pole enam ka stereotüüpi, et IT on mingi salapärane patsiga poiste ala. Pigem mõjuvad naised traditsiooniliselt meestekeskses valdkonnas grupidünaamikale väga hästi,” lisas Kaljuste.

Autor: Pixabay
Jaga lugu
Personaliuudised.ee toetajad:
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456