Autor: Mailiis Ploomann • 14. august 2020

Juht, värba ise inimesed oma tiimi ehk Ära värba selle järgi, kes rohkem meeldib | 1. osa

Kuna personalivaldkonnal pole kappi, kust inimesi võtta ja kuhu neid tagasi panna, kui keegi enam ei sobi, on kõige parem lahendus see, kui juht värbab oma tiimi liikmed ise. Räägin lähemalt ja põhjalikult lahti selle, millest mina juhina olen oma tiimiliikmete värbamisel lähtunud ning kuidas kogu värbamisprotsessi korraldanud.
Mailiis Ploomann
Foto: Jake Farra

Vahel arvatakse, et inimestega tegelemine on lihtsalt „mingi personalivaldkonna asiˮ. Midagi, mida „teevad need personaliosakonna inimesedˮ. Juhina ei ole ma taolist suhtumist kunagi mõistnud. Loomulikult on ka Elisas olemas personaliosakonna igakülgne abi, tugi ja kaasamõtlemine, kuid eelkõige administratiivsetes tegevustes. Asi, mida mulle eelmise aasta Eesti parim personalijuht Kaija Teemägi kunagi juhtimise algusaastatel ütles, on mul siiani meeles: „Personaliosakonnas ei ole sellist kappi, kust inimesi võtta ja kuhu neid tagasi panna, kui keegi enam ei sobi. Kui sa tahad head tiimi, pane see endale ise kokku ja ütle, kui sul on kusagil abi vaja. Aga see on sinu töö!ˮ

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456