Autor: Meeli Miidla-Vanatalu • 3. november 2020

KKK: millised puhkepausid peab tööandja kinni maksma?

Personali Praktiku lugeja küsimusele tööpäevasiseste puhkepauside kohta vastab Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu.
Foto: Pexels

Kuidas ikkagi on nende tööpäevasiseste puhkepausidega, mida tööandja võimaldab lisaks lõunale, kas nende eest tuleb maksta või mitte? Meil on kiibisüsteem ning iga tööruumist väljumine ja sisenemine on arvel ning see on tööaja arvestuse aluseks. Töötajad on sellest teadlikud ja süsteemiga nõus, kuid aeg-ajalt tekib siiski vaidlusi, kas tohime kõik väljakäimised tööajast maha arvata või mitte? Meil on ka väga palju suitsetajaid ning suitsupauside aega ei ole me tööandjana nõus hüvitama.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456