Autor: Oliver Laas • 14. jaanuar 2021

3 põhjust kriitiliselt mõelda

Kriitiline mõtlemine ei piirdu argumenteerimisega, vaid selle üldine eesmärk on tegude ja uskumuste suunamine aususe, selguse ja täpsuse poole.
Üha suurem hulk inimesi saab valdava osa informatsioonist interneti ja sotsiaalmeedia vahendusel.
Foto: Unsplash

Kriitiline mõtlemine on argumentatsiooni, arutluste ja mõtlemise kriitiline hindamine loogika ning ratsionaalsuse kriteeriumite alusel. Selle keskmes on argumentide analüüs, konstrueerimine ja hindamine. Argumentidele tuleb keskenduda, sest need on kõikjal, kus inimesed püüavad üksteist (ratsionaalselt) veenda.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456