Autor: Tauno Tark • 8. veebruar 2021

Tööandja uued kohustused seoses töötervishoiu ja tööohutusega

Riigikogu võttis 9. detsembril 2020 vastu Vabariigi Valitsuse algatatud eelnõu, et muuta töötervishoiu ja tööohutuse seadust. Suuresti haigushüvitise tähtaja muudatuste varjus muudab uus seadus suuremaks tööandja ja töötaja vastutuse määra töökeskkonnas. Seaduse jõustumisega pannakse lisakohustused nii tööandjale kui ka töötajale (sh teenuseosutajale).
Vandeadvokaat Tauno Tark
Foto: Annika Metsla

Seaduseelnõu seletuskirja kohaselt on seadusemuudatusel neli eesmärki. Esimesed kaks eesmärki on seotud tööelu infosüsteemi (TeIS) arendamisega. Seadusandja hinnangul võimaldab TeIS suurendada tööandjate teadlikkust ja suutlikkust töötervishoiu ja -ohutuse nõuete täitmisel ning tööandjatel täita töötervishoiu ja -ohutuse nõudeid TeIS-is pakutavate töövahendite abil. Lisaks on seadusemuudatus kantud vajadusest muuta töökeskkonda ja töösuhteid puudutav nõustamine ning järelevalve tõhusamaks ja sihitatumaks, mis võimaldab ettevõtjatele pakkuda personaliseeritud teavitusi koos meeldetuletuste, juhiste ja otsustustoega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456