Autor: Kristi Sild • 31. mai 2021

Kas ja kuidas saab töötasu maksta virtuaalvääringutes?

Tööõiguse teabevaras kirjutab advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild lähemalt sellest, kas ja kuidas saab tööandja maksta töötasu näiteks krüptorahas.
Foto: Pixabay

Kuna virtuaalvääringute populaarsus kasvab, siis on mõned tööandjad avaldanud soovi maksta töötasu krüptorahas (nt bitcoin, ethereum vms). Töölepingu seaduse § 29 lg 3 nõuab, et töötasu makstakse rahas. Eestis kasutusel olevaks rahaks on euro. Krüptoraha ei ole õiguslikus mõttes raha. Euroopa Liidu tasandil ei ole ametlikku definitsiooni krüptovääringute kohta, mistõttu kasutatakse läbisegi erinevaid mõisteid (nt krüptoraha, mittetraditsiooniline valuuta, virtuaalvaluuta jne).

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456