Autor: Kristiina Reinson, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat • 18. juuli 2022

Konkurendi juures töötamise keelamine ja piiramine

Elupõline lojaalsus ühele tööandjale on ajalugu ning töötajad müüvad oma oskusi mitmele tööandjale samaaegselt. Kuidas lahendada kaasnevaid konkurentsiküsimusi, seda lähemalt vaatamegi.
Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat Kristiina Reinson

Tööandjate huvi on vältida teatud töötajate töötamist konkurentide juures põhjusel, et enda äritegevusega seotud teave ei saaks konkurentidele teatavaks. Sellel põhjusel on aina tavalisem lisada töölepingutesse konkurentsikeeldude ja konkurentsipiirangu kokkuleppeid. See uus tava on tekitanud küsimusi nii tööandjatel kui töötajatel. Eelkõige tuntakse huvi, mis puhul võib konkurendi heaks töötamist keelata ja kuidas tagada piirangu kehtivus nii töölepingu kestel kui ka peale selle lõppemist.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456