Autor: Kristjan Pruul • 29. juuni 2022

Ümbrikupalk tõi ligi 100 miljonit maksukahju

Ümbrikupalga saajate arv on vähenenud 7 protsendillt 4 protsendini
Foto: Andras Kralla
Möödunud aastal sai Eesti ümbrikupalga tõttu maksukahju 97,4 miljonit eurot, mis on suurusjärgu võrra suurem kui salasigarettide või -alkoholi maksukahju. Suhtumine ümbrikupalka on aga aasta-aastalt muutunud taunivamaks.

Ümbrikupalga saajate osakaal on langenud 4 protsendini töötasu saajatest, selgus maksu- ja tolliameti tellitud ja Norstati läbiviidud 2021. aasta varimajanduse uuringust. Suhtumine ümbrikupalka on uuringu järgi üha taunitavam ning vähenenud on nii ümbrikupalga saamine kui selle osakaal saaja töötasust.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456