Autor: Villu Teearu, Elisa IT juht • 22. august 2022

Vead on paratamatud. Oluline on, kuidas nendega tegeletakse

Kuigi arendajatele meeldib töötada suure olulisusega projektide kallal, siis mida suuremaks ja olulisemaks muutub mõni teenus, seda tuntavamaks muutub ka vastutuskoorem. Ehitades IT-lahendusi, mida kasutad ise, mida kasutavad su vanemad ja veel sajad tuhanded inimesed, saab igagi väike eksimus kiiret, karmi ja otsekohest tagasisidet. Seetõttu peavad suuri asju tegevad ettevõtted suutma tagada, et suur tajutav vastutusekoorem ei hakkaks arendustiime liialt tagasi hoidma, räägib Elisa IT-juht Villu Teearu.

Kui mõne nišitoote kallal töötav IT-spetsialist ei pruugi ise kunagi enda loodud rakendust kasutada, kohtuda kellegagi, kes seda kasutaks, või isegi täpselt mõista, miks on loodavat tööriista üldse vaja, leiab Eestist käputäie arendajaid, kellel pole võimalik oma lõppkliendist kuidagi mööda vaadata. Näiteks e-riigi teenuste arendajad, meelelahutusettevõtetes ja telekomides töötavad spetsialistid kasutavad harilikult oma teenuseid ka ise ja võivad üsnagi kindlad olla, et nende loodud lahendusi kasutab iga teine või kolmas inimene, kes tänaval vastu jalutab.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456