Autor: Allan Kaljakin • 14. november 2022

Miks supervisioon?

Tunned, et vajad tööalast jõustamist ehk supervisiooni kas siis individuaalselt üks-ühele või koos meeskonnaga, et lahendada keerulisi tööprobleeme, edendada omavahelisi suhteid ja koostööd?
Foto: Pixabay

Supervisiooni fookuses on toimetulek tööalaste probleemide ja neist tuleneva stressiga, võimaliku läbipõlemise ennetamisega, enesekindluse ja otsustussuutlikkuse tõstmisega keerulistes olukordades. Supervisioon võimaldab Sul juhina tegeleda järgmiste teemadega:

- meeskonnaliikmete professionaalne areng;

- omavaheline koostöö meeskonnas;

- rollid ja suhted meeskonnas;

- tööga seotud emotsioonid;

- juhtimisdilemmad;

- meeskonna eesmärkide saavutamiseviisid;

- teenuste arendamine ja kvaliteet.

Eesti Supervisiooni ja Coachingu Ühing (ESCÜ) määratleb supervisiooni kui “süsteemset nõustamisprotsessi, mille fookuses on indiviidide, tööalaste ülesannete ning organisatsiooni omavaheline interaktsioon. Superviisor* juhib oma kliendi tööalast enesepeegeldusprotsessi. Ta ei ole seotud asjaosaliste organisatsiooni emotsionaalse fooniga, kasutab kohaseid töövahendeid ja metoodikaid, et jõuda soovitud eesmärgini.“

Kuidas supervisioon käib?

Tegu on koostöösuhtega, kus superviisor aitab Sul ja/või Sinu meeskonnal “reflekteerida oma praktikat ja kogemusi, toetada kompetentside ja pädevuste arengut ning luua ruumi, kus turvaliselt tegeleda oma töö kvaliteedi ja eetikaga.” (Vesso, 2019).

Ühelt poolt võetakse abiks superviisori- ja coachioskused, teisalt varasemad kogemused. Kasutatakse mitmeid võimsaid tehnikaid, mis loovad selguse ja aitavad meeskonnal ühtsena edasi minna.

Supervisiooni tulemusel:

- saab uut jõudu ja indu;

- leitakse uusi võimalusi oma võimekuse ja potentsiaali kasutusele võtmiseks;

- toimub professionaalne areng;

- üheskoos leitakse oma parimaid lahendusi tööalastele väljakutsetele;

- suureneb meeskonna ühtsustunne ning paraneb omavaheline koostöö ja tõuseb juhtimiskvaliteet;

- tekib parem ülevaade kolleegide tööülesannetest;

- paraneb infoliikumine ja sisekommunikatsioon;

- suureneb omavaheline usaldus ning initsiatiivi ja vastutuse võtmine;

- paraneb töökvaliteet;

- väheneb stressitase ja läbipõlemise risk ning tõuseb töö efektiivsus, töömotivatsioon ja tööga rahulolu.

Kui tunned huvi, kuidas siis ikkagi supervisioon võiks olla hea viis iseenda, oma juhi või meeskonna toetamiseks, siis tule ja osale 9. märtsil Supervisooni konverentsil. Kiirema vajaduse korral võta ühendust Eesti Supervisiooni ja Coachingu ühinguga, et leida endale sobiv superviisor.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456