Autor: Helen Talalaev, Inimõiguste keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht • 9. jaanuar 2023

Kas tead, kuidas tunneb ennast väikelaste ema, vaegkuulja või 62-aastane mees?

„Ma saan olla tööl mina ise. Saan tööle tulla just sellisena, nagu olen, ega pea varjama midagi endast.“ „Kardan riske võtta ja uusi asju katsetada, sest pelgan, et eksimusi võidakse mu vastu ära kasutada.“
Foto: Pixabay

Mitmekesisus tähendab inimeste omadusi ja tunnuseid. Osa sellest on silmaga nähtav (nt vanus, nahavärv), osa aga teps mitte (nt psüühiline erivajadus, seksuaalne identiteet, emakeel), kuid olemas on ta rohkem või vähem igas inimkoosluses. Tööandjatel on kasulik tunda oma inimesi ja teada, kuidas nad end tunnevad. Selleks tuleb läbi mõelda, kuidas saada hea ülevaate sellest, mis ootuste ja vajadustega inimesed ettevõttes töötavad. Kui astud sammu veel edasi ja uurid, kui hästi sa oled osanud oma inimeste vajadusi, erinevusi ja potentsiaali arvesse võtta, siis saad teada, kui kaasatuna ja hoituna inimesed end sinu organisatsioonis tunnevad. Mida parem see näitaja on, seda rohkem on inimestes sisemist soovi su organisatsiooni eesmärke koos sinuga ellu viia. Seda suurema õhinaga nad oma tööd teevad, seda loovamad ja pühendunumad nad on.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456