Autor: Mari-Liis Ivask • 21. veebruar 2023

Hea töökeskkond saab alguse riskianalüüsist

Hea töökeskkonna loomiseks ja tagamiseks on tööandjal tarvis teada, millised on töökeskkonnas esinevad riskid ja murekohad. Head ja ohutud töötingimused on olulised õnnetuste vältimiseks ja töötajate tervise hoidmiseks ning need mõjutavad ka töötaja töövõimet ja tulemusi. Seega tuleb tööandjatel teha töökeskkonna riskianalüüs. Selle korraldamise kohustus tuleneb töötervishoiu ja tööohutuse seadusest ning seda tuleb teha sõltumata töötajate arvust või ettevõtte tegevusalast.

Riskianalüüs on töökeskkonna mõistes üks olulisemaid dokumente, sest see annab tööandjale väga väärtuslikku infot töökeskkonna olukorra kohta ning paneb edasi mõtlema, kuidas riske vähendada ja esinevaid probleeme lahendada. Riskianalüüsi alusel peaks olema võimalik tuvastada ohtlikud töölõigud, juhendamise ja tervisekontrolli vajadus, isikukaitsevahendite vajadus jms. Riskianalüüsi ei peaks tegema lihtsalt nõude täitmiseks, vaid see on oluline dokument tööandjale. Mida täpsem ja sisukam riskianalüüs on, seda paremini saab mõelda ka lahendustele, kuidas riske vähendada.

Kuna riskianalüüs on ka alusdokument teistele tegevustele, sh kaupade ja teenuste ostudele, siis oleneb nende kvaliteet riskianalüüsi detailsusest. Näiteks on isikukaitsevahenditel erinevad kaitseomadused ja nende valik sõltub konkreetsetest ohtudest. Kui töötajal on tarvis kaitsekindaid, siis tuleb nende valikul läbi mõelda, mille eest need töötajat peavad kaitsma (nt lõikekindlus, kuumakindlus ja/või kemikaalide kasutamine). Ka töötervishoiuteenuse ning tervisekontrolli aluseks on riskianalüüsi dokument, mis peab andma töötervishoiuarstile hea ülevaate töötaja töökeskkonnast ja töötingimustest. Mida paremini arst mõistab riske, millega töötaja oma töös kokku puutub, seda kvaliteetsemalt saab ta osutada oma teenust ning anda tagasisidet tööandjale.

Saa osa eksklusiivsest pakkumisest Personaliuudiste tellijatele!

Sellel kuul on Sul võimalus proovida 2 nädalat tasuta töötervishoiu ja -ohutuse teabevara.

Sulle kui Personaliuudiste tellijale on kingituseks kaks nädalat tasuta teabevara, mille saad endale või oma ettevõtte töötervishoiu spetsialistile proovimisega tellida SIIT! Pakkumine kehtib 28. veebruarini.

Riskianalüüs peab olema ajakohane. Töökeskkonnad on pidevas muutumises ja sellega seoses võivad muutuda ka tööga seotud riskid. Riske võib aja jooksul lisanduda, samas võivad need ka hoopis väheneda või kaduda. Näiteks võivad muutuda tööprotsessid, tehnoloogiad, töövahendid, tööruumid jms. Riskianalüüsi vastavust tegelikkusele tuleb regulaarselt kontrollida ja vajadusel teha riskianalüüsis ka täiendusi ja korrektuure.

Pärast pandeemiat on kaug- ja hübriidtöö kasutus hoo sisse saanud ning seejuures tuleb tööandjal arvestada ka kaugtöö riskianalüüsiga, sest töötajate ohutus ja tervishoid on oluline olenemata töötamise asukohast. Riskianalüüsi, võimalike ohutegurite ja kaugtöö kohta saab täpsemat infot ja juhiseid töötervishoiu ja -ohutuse teabevarast.

Töötervishoiu ja -ohutuse teabevara valmib koostöös Protect Estonia OÜ-ga, kes on tööandjatele töö- ja tuleohutuse partneriks

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456