Autor: Angelica Maasikas, tööinspektsiooni vanemtööinspektor • 25. aprill 2023

Psühhosotsiaalne ohutegur töökeskkonnas

Tööandja üks oluline kohustus ohutu töökeskkonna loomisel on hea psühhosotsiaalse töökeskkonna tagamine. Töötajad, kes tunnevad end töökohal hästi, panustavad rohkem töötulemuste saavutamisse, nad on loovamad ja pühenduvad rohkem ettevõtte heasse arengusse.

Ent kui igapäevasaginas on jäänud mõtestatud tegevus psühhosotsiaalsete ohuteguritega tegelemisel tähelepanuta ja organisatsiooni toimedünaamika on hakanud tõrkuma, juhtub sageli nii, et üks asjaosalistest pöördub oma murega kiusamise, ahistamise, ebavõrdse kohtlemise või mõne muu psühhosotsiaalse ohuteguri esinemise tõttu tööinspektsiooni poole. Psühhosotsiaalse ohuteguri esinemise kohta teate saamisel reageerib amet vastavalt saabunud teate sisule, kas võttes ühendust ettevõttes määratud töökeskkonnaspetsialistiga, saates ettevõttele teavitava märgukirja või vajaduse korral algatab järelevalvemenetluse asjaolude selgitamiseks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456