Autor: Mait Kask, Tartu Ülikooli magistrikava „Muutuste juhtimine ühiskonnas“ tudeng • 28. aprill 2023

Töötada või mitte töötada ... üksinda?

Üksindusest töökohal on saanud tänapäeva uus epideemia. Koos kaugtöö võimaluste suurenemisega ja erisuguste tehnoloogiate kasutamisega kogevad paljud töötajad oma kolleegidest ning töökultuurist eraldatuse ja üksilduse tunnet. Töökoha üksindus võib oluliselt mõjutada töötaja heaolu, töörahulolu ja tootlikkust.
Tartu Ülikooli muutuste juhtimise magistrikava üliõpilane Mait Kask
Foto: Raimo Roht

Sattusin hiljuti Pärnus näitusele „Palju Õnne!?“. See Eesti Tervisemuuseumi näitus heaolust, vaimsest tervisest ja tasakaalust arutleb inimlikus, kuid tõenduspõhises võtmes selle üle, mis on elus tõeliselt tähtis. Hea meel oli näha muuhulgas stendi, mis esitab küsimuse, kas üksi saab õnnelik olla. See näitab, et üksindus on meie vaimse tervise tasakaalu valemi üks muutujatest. Aktiivsemalt iseenda heaolu eest seisjad võtavad teadlikult aega iseendale, leiavad koha ning peavad endaga aru.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456