Autor: Kätlin Hinnov • 13. juuli 2023

Kas töötajate ehitusplatsil registreerimise kohustus korrastab tõepoolest turgu?

Oktoobrist jõustuv kohustus registreerida ehitusplatsil viibinud inimesed muudab maksu- ja tolliameti töö lihtsamaks ning uus süsteem pakub ka ehitusettevõtetele kasu. Iseküsimus on aga, kas sellega kaovad ümbrikupalgad ja kasvab maksutulu, kirjutab Fondia vanem õigusnõustaja Kätlin Hinnov.
1. oktoobrist on kohustuslik töövõtuahela ning ehitusplatsil viibitud aja registreerimine ehitussektoris
Foto: Raul Mee

Riigikogu võttis eelmise aasta märtsis vastu maksukorralduse seaduse muudatused, millega nähakse alates 1. oktoobrist 2023 ette kohustuslik töövõtuahela ning ehitusplatsil viibitud aja registreerimine ehitussektoris. Sisuliselt tähendab see ehitusplatsil elektroonilise registreerimissüsteemi sisseseadmise kohustust ning nn töötaja kaardi kasutusele võtmist.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456