Autor: Signe Sillasoo • 14. juuli 2023

Häbimärgistuse paljastamine: töökultuuris levinud 8 vaimse tervise müüti mõranevad

Vaimse tervise probleeme kogevad ainult saamatud töötajad, kes ei saa oma asjadega hakkama – see on üks levinumaid väärarusaamu ettevõtetes, sõnab Peaasi.ee organisatsioonide vaimse tervise arenguprogrammi juht Signe Sillasoo ning lükkab koos sellega ümber veel seitse vaimse tervisega seotud müüti töökeskkonnas.
Avatud vestlused vähendavad häbimärgistamist, tabusid ja eraldatuse tunnet, kasvab julgus vaimse tervise teemadel mõtteid jagada, abi küsida ja otsida.
Foto: Pixabay

„Selline mõtteviis soodustab mürgist töökeskkonda ja -kultuuri,“ sõnas Sillasoo müütidele viidates ja rõõmustas, et õnneks on iganenud arusaamad järjest enam muutumas. Organisatsioonides kasvab teadlikkus töötajate vaimse tervise hoidmise olulisusest. Samuti saadakse järjest enam aru, kui tähtsat rolli mängib ja kui palju mõjutab see teema ka ettevõtete arengut ja majandustulemusi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456