Autor: Virtuaalkliinik.ee • 18. august 2023

Päästikud, mis viivad tagasi traumalõksu

Iga väiksemgi vaimne ja füüsiline trauma jätab oma jälje. Kui proovime traumaatilisi mälestusi lihtsalt alla suruda ja unustada, võime kõige tühisema päästiku peale plahvatada, täiesti ebaratsionaalselt käituda või siis parimat soovides ikka ja jälle sama reha otsa astuda. Miks see nii on? Mis meiega juhtub, kui keegi vajutab traumapäästikule?
Trauma võib inimese eluks ajaks pantvangi võtta, ent sellest lõksust on võimalik teadlikult vabaneda.
Foto: Shutterstock

Järgneb katkend James S. Gordoni raamatust "Traumast vabaks. Tee lootuse ja tervenemiseni".

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456