Autor: Liis Elmik, Swedbanki vanemökonomist • 28. august 2023

Palgad kasvavad taas hindadest kiiremini

Palgakasv on keerulistest majandusoludest hoolimata hoogne ja laiapõhjaline. Keskmine töötasu tõusis aastaga 12 protsendi võrra.
Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik näeb, et töötajate ostujõud on paranema hakanud.

Keskmine töötasu suurenes avalikus sektoris 16% ja erasektoris 11%. Nii hariduses kui ka tervishoius kerkisid palgad keskmisest rohkem. Keskmine palk ei tõusnud paberitööstuses ja kasvas tagasihoidlikult ehitusmaterjalide, jookide ja mööbli tootmises.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456