Autor: Tööelu.ee • 23. oktoober 2023

Kuidas mõjutab kellakeeramine öövahetuses töötaja tasu?

Juba nädala pärast seisab taas ees kellakeeramine, mistõttu tuleb kindlasti ette, et osa inimesi tuleb tööle tund aega liiga vara. Mida tuleks aga teada nende juhtumite kohta, kus inimene on lisatunni tekkimise ajal tööülesandeid täitmas?
Foto: Pexels

Lugeja küsib: varsti keeratakse kella, aga meie töötaja töötab öises vahetuses, mis kestab 8 tundi ja vahetus langeb ajale, mil toimub üleminek talveajale ehk kella keeratakse 1 tund tagasi. Kas siis peame töötajale töötasu maksma 9 tunni eest?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456