Autor: Personaliuudised.ee • 30. jaanuar 2024

Uuring: tööjõu kättesaadavus on paranenud, palgasurve mullusest väiksem

Figure Baltic Advisory värske prognoosuuringu kohaselt näevad Baltikumi ettevõtted sarnaselt mullusega probleemina kiiret inflatsiooni, samal ajal on vajalike oskustega inimesi turul mullusest palju enam. Eesti organisatsioonid on alanud aasta suhtes lõunanaabritest skeptilisemad, investeeringuid plaanib meil samas lõunanaabritest enam tööandjaid.
Figure Baltic Advisory partner Irja Rae.
Foto: Raul Mee

„Palgakasv oli 2023. aastal väga kiire: keskmine kuine põhipalk suurenes 13,4%. Aasta varem kasvasid kuupalgad keskmiselt 9,9%“, rääkis uurimis- ja juhtimiskonsultatsioonifirma Figure Baltic Advisory partner Irja Rae.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456