Autor: Personaliuudised.ee • 22. aprill 2024

Tööandjad näevad Palgapeeglist meeste ja naiste palgalõhet

Alates aprillist saavad tööandjad kasutada uut digilahendust Palgapeegel, mis näitab, kas ja kui suur on organisatsioonis sooline palgalõhe. Rakenduse eesmärk on suurendada tööandjate teadlikkust palgalõhest ja seda vähendada, kasvatamata sealjuures tööandjate halduskoormust.
Swedbanki teatel mõõdetakse neil palkade erievust regulaarselt.
Foto: Andras Kralla

Registriandmetel põhinev Palgapeegel on kättesaadav tööinspektsiooni iseteeninduskeskkonnas. Rakendus annab ülevaate soolise võrdsuse olukorrast organisatsioonis, võimaldab jälgida soolist palgalõhet, keskmisi ja mediaanpalku, samuti töötajate soolist koosseisu ja jagunemist erinevate ametikohtade vahel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456