Autor: Marika Raiski, juht ja juhtimis-coach, PCC (ICF) • 28. juuni 2024

Puhkamine – üks ülivajalikke, kuid nii mõnelegi tööelu raskeimaid osi

Kui te nüüd küsite, kuidas üldse saab väita, et puhkamine võiks olla tööelu raske osa, sest tundub ju loogilisemana, et kõik tööinimesed ootavad pikisilmi väljateenitud puhkust ja võimalust end täielikult välja lülitada, pean isikliku kogemuse põhiselt siiski tõdema, et puhkamine võib olla üks tööelu (elu) raskeimaid osi, sest pidev tegutsemine tundub palju kasulikum kui niisama molutada. Miks ja kuidas ikkagi puhata ja aega päriselt maha võtta?
Juht ja juhtimis-coach (PCC; ICF) Marika Raiski
Foto: Jake Farra

Tahaksin alustada kõige olulisemast. Kui me ei puhka ega märka õigel ajal aega maha, võib see lihtsasti viia ületöötamiseni, mis omakorda mõjutab negatiivselt nii meie vaimset kui ka füüsilist tervist. Vaimset tervist kuni depressioonini ning füüsilist tõsisemate haiguste tekkeni välja. Mõlemal juhul võib taastumine võtta nädalaid, kui mitte kuid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456