Autor: Personaliuudised.ee • 3. juuli 2024

Kutsekvalifikatsioonide tunnustamisega teistes ELi riikides on endiselt raskusi

Euroopa Kontrollikoja aruande kohaselt on kutsekvalifikatsioonide tunnustamine endiselt probleem.
Õde, kes soovib töötada mõnes teises liikmesriigis, võib heidutada kutsekvalifikatsioonide tunnustamise protsess.
Foto: Raul Mee

2005. aastal võttis EL vastu direktiivi, et hõlbustada kutsekvalifikatsioonide tunnustamist ja takistada liikmesriike kehtestamast kodanikele ülemääraseid tingimusi. Direktiivi kohaldamine nii liikmesriikide ametiasutuste kui ka Euroopa Komisjoni poolt on aga puudulik ja kodanikele kättesaadav teave on sageli ebausaldusväärne.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456