Autor: Marika Raiski • 7. mai 2021

Karjääriredelil kiiremini edenevaid inimesi eristab valmisolek kõvasti rohkem pingutada

Inimesed, kes edenevad karjääriredelil, on alati valmis endast rohkem andma, kui need, kes püsivad samas kohas. Ega kõik inimesed soovigi karjääriredelil tõusta. Tugevad oma ala eksperdid soovivad sama tööd teha mitukümmend aastat järjest ja on õnnelikud. Neile meeldib see töö ja nad on seal, kus soovivad. Seega on karjääri olemus erinev ja igaühe jaoks unikaalne.
Elisa sise-<em >coach</em> Marika Raiski
Foto: Jake Farra

Kui räägime aga klassikalisest karjääritegemisest, kus on sooviks ettevõtte sees või väljapoole edasi liikuda, tuleb alati omada plaani. Esmalt peab töötaja ise teadma, mida ta teha tahab, kuhu ja kuidas soovib panustada, kui palju teenida. Selle põhjal saab tuletada kava tegevustega, mis aitavad soovitud töökoha ja palganumbri poole liikuda. Siin saab läbi mõelda, kuidas end täiendada, mida juurde õppida, kuidas rohkem pingutada ja ettevõttele suuremat lisaväärtust luua. Samuti tasub mõelda, kes võiksid olla õpetajad, mentorid, sponsorid, coach'id, kes inimest arenguteel toetada saavad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456