Autor: Personaliuudised.ee • 14. veebruar 2022

Maris Krieger: tagasihoidlikkus ei ole voorus, vähemalt mitte USA tööturul

Virtuaalkohviku sarjas „Eesti Personalijuhid välismaal“ tuli seekord juttu sellest, mida tähendab erialase karjääriga (taas)alustamine USAs, mis on Eesti ja USA personalijuhtimise põhilised erinevused ning mida annab kohalik SHRMi professionaalne sertifikaat.
Maris Krieger, MCG Health personalidirektor.

Oma USA-kogemust jagas virtuaalkohvikus MCG Health personalidirektor Maris Krieger. Personalijuhtimise valdkonnas alustas Maris Eesti Telefonis (praegune Telia). Eestis on ta personalijuhina töötanud ka Hansapangas (praegune Swedbank), Webmedias (praegune Nortal) ja Fazeris. USAsse jõudis Maris elukaaslase kaudu. Kaheksa aastat oli USA ja Eesti vahel reisitud ja 2010. aastal otsustati, et Maris kolib lõpuks USAsse elukaaslase juurde. „USAs sain alguses korraliku kultuurišoki,“ meenutab Maris. „Pealtnäha tunduvad inimesed ja kultuur samasugused nagu meil, aga tegelikult on sisseelamine raske ja eelarvamused Euroopast tulnud inimese suhtes suured. Kõik on pealtnäha väga meeldivad ja sõbralikud, julgustavad, et saada e-kiri ning hoiame ühendust, aga tegelikult midagi ei juhtu,“ on ta kogenud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456