Autor: Lauri Paeveer • 12. jaanuar 2023

Lauri Paeveer: Eesti eelised välisinvesteeringute sihtkohana hakkavad laiali pudenema

Tänapäevane äri eeldab tarka inimest ning tark inimene ei taha elada kohas, kus pole head haridust või meditsiini ja kus ühiskonnas süvenev ebavõrdsus võib igal ajahetkel poliitilisi turbulentse tekitada, vastab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees, ettevõtja ja investor Lauri Paeveer Äripäeva uusaastaküsimusele.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Lauri Paeveer
Foto: Helen Kattai

Seni on meile välisinvesteeringuid meelitanud paljuski meie geograafiliselt soodne asukoht, mis loob ühendustee Baltikumi, Põhjamaade ja Euroopa Liidu vahele ning, mis seal salata, ka veel hiljuti nii mõnelegi atraktiivsena tundunud Venemaaga. Ühtlasi oleme pakkunud pikemat aega võrdlemisi stabiilset majandus- ja investeerimiskeskkonda ning ka kvalifitseeritud tööjõud on olnud kättesaadav. Maksusüsteem polnud küll otseselt soodne, kuid usaldusväärne, ja ka tööjõukulud olid madalad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456