Autor: Kaire Uusen • 8. mai 2024

Kaire Uusen: palk üksi ei näita enam eriti midagi

“Avalikus sektoris peaks palk olema kindlasti avalik ja kõvasti kasu oleks selgetest palgatasemete andmetest ka erasektoris, aga ajal, mil teenimisvõimalusi on järjest rohkem, sõltub puhtalt palgast üha vähem,” kirjutab palgakorralduse asjatundja Kaire Uusen Äripäeva arvamusloos.
Kaire Uusen, palgakorralduse lektor aastatel 1996-2007.
Foto: Erakogu

Ajaga on muutunud palju, mis puudutab palkade määramist ja avalikustamist, avaliku ja erasektori võrdlust, tippjuhtide tasusid, dividendi maksmist jne. Isegi Palga TOP ei näita enam seda, mis aastaid tagasi. Kas see on hea või halb, on siiski keeruline öelda.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456