Autor: Diana Tiidema • 4. veebruar 2024

USA-s jääb töötunde aina vähemaks ja toodangu mahud langevad

Töötleva tööstuse sektori tööviljakus suurenes USAs 2023. aasta neljandas kvartalis hoolimata tootmise ja töötundide märkimisväärsest vähenemisest, selgub raportist, milles esitatakse esialgsed 2023. aasta ja sama aasta neljanda kvartali tööviljakus- ja tööjõukulu aruannete tulemused.
2023.aasta neljandas kvartalis nägi töötleva tööstuse sektor 2,3-protsendilist tööviljakuse kasvu, hoolimata tootmismahu 2,4-protsendilisest langusest ja töötundide 4,6-protsendilisest vähenemisest.
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Töötundide vähenemine oli suurim alates 2020. aasta teisest kvartalist. Kestvuskaupade tootmises registreeriti tootlikkuse kasvu, samas kui toodangu mahud langesid oluliselt. Mittetarbekaupade sektoris tootlikkus suurenes, kuigi tootmise ja töötundide vähenemine mõjutasid seda sektorit negatiivselt. Varasema aastaga võrreldes kasvas kogu töötleva tööstuse sektori tootmine tagasihoidlikult.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456