Autor: Urmas Kamdron • 20. detsember 2021

Merle Liisu Lindma: sõbralik ebamugavus on edasiviiv jõud

„Alguses mind üllatas norrakate avatus. Jah, juht võtab vastu otsuseid, aga need arutatakse enne kõigiga läbi. Meie kultuuriruumis ootame juhilt: sina oled juht ja pead otsuseid langetama.“
Urmas Kamdron ja Merle Liisu Lindma

Selline lähenemisviis limiteerib ideede arvu, mille baasilt saab häid otsuseid teha, ütleb Merle Liisu Lindma, Microsofti HR Business Partner, saates „Juhtimislabor“.

Sõbralik ebamugavus on edasiviiv jõud. Arutelude käigus tekib ikka vaidlusi ja kui temperatuur ruumis läheb liiga kõrgeks, võetakse lihtsalt paus, kirjeldab Lindma arutelude loogikat Microsoftis.

„Kolleegid usaldavad üksteist nii palju, et nad julgevad kirglikult tülitseda töö tasandil, kartmata sellega omavahelisi suhteid rikkuda. Kui aastat kokku võetakse, saab igaüks analüüsida: mis on olnud sinu tegevuse mõju, mida su kolleegid on saanud ehitada sinu töö peale ja mida oled sina kasutanud kolleegide tehtust.“ Selline lähenemine ei mõõda ainult saavutusi, vaid täpselt sama palju ka koostööd ja teistega arvestamist, lisab ta.

Lisaks tuleb „Juhtimislaboris“ juttu tagasiside andmisest, pingelistest vestlustest, Microsofti töö- ja suhtlemiskultuurist, aga ka Kim Scotti raamatust „Radikaalne siirus. Ole vinge boss, kaotamata oma inimlikkust“.

Saadet juhib Urmas Kamdron.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456