Autor: Personaliuudised.ee • 15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peaminister suurkoondamistest eilsel riigikogu istungil

Peaministri sõnul reageeris töötukassa koondamistele kohe.
Foto: Andres Haabu
Riigikogu 14. märtsi istungil esitasid riigikogu liikmed peaminister Taavi Rõivasele arupärimise töökohtade ja suurkoondamiste kohta, tuues näited mitmest Eesti piirkonnast. Viidati asjaoludele, et Ida-Virumaal on töötuse määr stabiilselt kõrgem kui Eesti keskmine ning koondatud inimeste perede sissetulek kukub järsult ja kasvab sotsiaalne pinge, samuti surve lahkuda välismaale. Arupärijad soovisid teada peaministri hinnangut töötukassa ja muude asjakohaste ametkondade reageerimisele koondamistele ja sellele, kuidas on käivitatud nõustamis- ja koolitustegevused ning muud abimeetmed.

Rõivase sõnul reageeris töötukassa koondamistele kohe. „Abi on osutatud nii ettevõttele kui ka suure tõenäosusega koondatavatele töötajatele. Juba siis, kui tuli esmane info koondamiste kohta, korraldati ettevõttes karjäärinõustamisi ja tööotsingu töötubasid, samuti korraldati kohe ka infopäev koondatavate töötajate vahetutele juhtidele. Infot vabaneva tööjõu kohta vahendati töötukassa töömessidel, kaardistati kõikide töötajate profiilid. See on oluline sisend teenuste kavandamiseks ja uute töökohtade leidmiseks,” selgitas peaminister. Ta märkis, et analoogselt Ida-Virumaa koondamisega pakkus töötukassa kiiret abi ka PKC Groupi koondamistele reageerides. Ettevõttes korraldati enne koondamisi infotunde, tööotsingu töötubasid, pakuti individuaalset nõustamist, samuti on kavas korraldada ettevõttega koostöös vähemalt kaks töömessi.

Rõivas selgitas, et riik aitab EAS-i ja paljude teiste struktuuride kaudu aktiivselt kaasa sellele, et meelitada investoreid piirkonda ja luua sel viisil uusi töökohti ka Ida-Virumaale. Jõudsalt laiendab tegevust sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus. Ennaktempol on arendamisel peale Narva tööstuspargi laienduse veel tööstuspargid Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Kiviõlis. Hulk erainvestoreid on soovinud luua töökohti just nimelt Ida-Virumaal. Rõivase sõnul on tegutsetud, et parandada Ida-Virumaa tööhõivet. Ka valitsuse otsus lubada statistikakaubanduse raames väheväärtusliku puidu põletamist Eesti Energia Auvere elektrijaamas, on potentsiaalselt piirkonda sadu töökohti loova mõjuga.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456