Autor: Personaliuudised.ee • 13. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaine idufirma trügib maailmaturule

Skillificu asutaja ja tegevjuht Rainer Aunpu
Kohalik talendiotsingumootor Skillific on teinud eduka investeerimiskampaania, muuhulgas tegi idufirmasse investeeringu ka Eesti aukonsul Singapuris.

Tehisintellektile tuginev oskustepõhine talendiotsingumootor Skillific kogus osaluspõhise ühisrahastuse platvormi Fundwise kaudu korraldatud investeerimiskampaania käigus ligi 90 000 eurot. Suurima investeeringu tegi  idufirmasse suurettevõtja ja Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani.

„Tehisintellekt toob lähiaastatel suuri muutusi enamikku ärivaldkondadesse. Värbamisteenused pole mingi erand ja Skillificu asutajad seavad omamoodi standardi sellele, kuidas asju tulevikus tehakse. Meeskond on kogenud ja väga motiveeritud, mul on neisse usku. Globaalse äri nullist ülesehitamine on suur väljakutse ning nõuab pühendumist ja julgust. Mul on hea meel, et saan anda oma panuse Skillificu edusse,” ütles Aswani. 

„Meil läks tõesti hästi ning täname kõiki oma idee toetajaid ja uusi investoreid. Kindlasti räägib ka see fakt enda eest, et Skillific oli Fundwise’i kõige kiirem startija. Esimene investeering tuli meile juba kaheksa minutiga ja ka lõpuspurt oli muljetavaldav,” lausus Skillificu asutaja ja tegevjuht Rainer Aunpu.

Fundwise’i juht Henri Laupmaa kommenteeris: „Ühtpidi on see üllatuslik, aga teisalt täiesti mõistetav asjade käik, sest Skillific esindab tõeliselt head kombinatsiooni läbimõeldud kampaaniast, tugevast meeskonnast ja paljusid inimesi kõnetavast teenusest.”

Pärast edukat ühisrahastuse kampaaniat sai Skillific edasi ka Prototroni 20 parima idee hulka. Prototron toetab ettevõtjaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel.

* Skillific leiab kõikvõimalikest allikatest üles ja valib välja tööandja vajadustega kõige paremini sobivad kandidaadid ning aitab muuta töötajate otsimise palju kiiremaks ja lihtsamaks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456