22. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Värbamisspetsialist: tööandjad pole hõbedast põlvkonda omaks võtnud

Foto: pixabay.com
Majanduskasvu toel paisub tööjõupuudus juba tänavu Eesti ajaloo teravaimaks tööjõukriisiks, kuid tööandjad pole üle kuuekümneste põlvkonna kaasamiseks valmis, hoiatas CV Online.

"Ma pole kohanud selliseid tööpakkumisi, kus kindlat vanust nõutakse," rõhutas CV Online'i turundusjuht Rain Uusen Vikerraadio saates "Huvitaja". "Seda ei tohigi nõuda, see oleks ka diskrimineerimine. Kuid huvitaval kombel pole tööandjad siiski valmis üle 60-aastaseid inimesi kaasama."

Päevast päeva tööturgu analüüsides teab CV Online Uuseni sõnul, et mitmekülgsed kollektiivid osutuvad keskmisest edukamateks ja pakuvad ka töötajatele suuremat rahulolu. Samal ajal takistavad eakamate töötajate tõhusat kaasamist nii tööandjate kui ka tööotsijate endi eelarvamused. "Meie töötame selle nimel, et tööandjate hoiak muutuks," rõhutas Uusen. "Mõnikord muutub aga inimene ise vanuse kasvades ebakindlaks ja see paistab välja. Keegi peab sellest ringist välja murdma, meie saadame tööandjatele igas vanuses kandidaate, sest kõik kes oskuste poolest sobivad, peaks saama tööle sõltumata vanusest," selgitas CV-Online'i karjäärinõustaja-psühholoog Ivika Bord.

"Vanemaealised saavad ise ka palju ära teha, et end tööturul maksma panna," lisas Uusen ja selgitas, et videotöötluse oskus on üks tahetumaid ettevõtetes, sest suur osa kommunikatsioonist nii ettevõtte sees kui väljapoole tugineb aina enam paljuski videole. "Kõik 60+ tööotsijad, tehke endale videotöötlus selgeks ja te saate tööle," julgustas Uusen.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456