Autor: Personaliuudised.ee • 17. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigipühad ja puhkepäevad 2018. aastal

Eesti Vabariigi riigipühad ja puhkepäevad 2018. aastal
Foto: Patrick Pelz, Scanpix/Panthermedia
2018. aastal langeb 7 riigipüha argipäevale ja 5 nädalavahetusele. Tavapäraselt on Eesti Vabariigi aastapäevale, võidupühale, jõululaupäevale ja uusaastale eelnev tööpäev kolme tunni võrra lühem. Suurele reedele eelnev tööpäev ei ole lühendatud.

Töötajal on õigus saada tasustatud vaba aega

Tööandja peab lühendama nimetatud rahvuspühale või riigipühadele vahetult eelnevat tööpäeva, kusjuures pühale eelnev tööpäev on päev, mis on enne püha (vastavalt siis 31.12, 23.02, 22.06 ja 23.12). Seega näiteks olukorras, kus töövahetus lõpeb reedel ja riigipüha on esmaspäeval, siis kohustust reedest päeva kolme tunni võrra lühendada ei ole.

2018. aasta riigipühad

1. jaanuar – uusaasta (esmaspäev)24. veebruar – iseseisvuspäev, Eesti Vabariigi aastapäev (laupäev)30. märts - suur reede (reede)1. aprill - ülestõusmispühade 1. püha (pühapäev)1. mai – kevadpüha (teisipäev)20. mai - nelipühade 1. püha (pühapäev)23. juuni – võidupüha (laupäev)24. juuni – jaanipäev (pühapäev)20. august – taasiseseisvumispäev (esmaspäev)24. detsember – jõululaupäev (esmapäev)25. detsember – esimene jõulupüha (teisipäev)26. detsember – teine jõulupüha (kolmapäev)

Uusaastale, Eesti Vabariigi aastapäevale, võidupühale (23. juuni) ja jõululaupäevale eelnev tööpäev on kolme tunni võrra lühem.

Riiklikud tähtpäevad 2018. aastal

6. jaanuar – kolmekuningapäev2. veebruar- Tartu Rahulepingu aastapäev14. märts – emakeelepäev13. mai - emadepäev4. juuni – Eesti lipu päev14. juuni – leinapäev23. august – kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäev9. september – vanavanemate päev22. september – vastupanuvõitluse päev20. oktoober – hõimupäev2. november – hingedepäev11. november – isadepäev16. november – taassünnipäev

Eesti lipupäevad 2018. aastal

3. jaanuar – Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev2. veebruar – Tartu rahulepingu aastapäev24. veebruar – Eesti iseseisvuspäev14. märts – emakeelepäev23. aprill - veteranipäev9. mai – Euroopa päev13. mai – emadepäev4. juuni – Eesti lipu päev14. juuni – leinapäev (lipp heisatakse leinalipuna)23. juuni – võidupüha24. juuni – jaanipäev20. august – taasiseseisvumispäev1. september – teadmistepäev20. oktoober – hõimupäev11. november – isadepäevLipupäevadel heiskavad Eesti lipu riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.Kolmel lipupäeval - iseseisvuspäeval, võidupühal ja taasiseseisvumispäeval - heisatakse lipud kõikidele elu-, äri- ja büroohoonetele. Samas on igaühel õigus heisata Eesti lipp ka teistel lipupäevadel ning ka isiklikel tähtpäevadel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456