Autor: Keit Ausner • 7. märts 2022

Kontrolli, kas põed äkki petturi kompleksi?

70ndatel hakati esimest korda rääkima nähtusest, mida nimetatakse petturi kompleksiks. Üliõpilaste seas tehtud uuringu käigus selgus, et osa heade tulemustega õpilastest kippus oma elus mis tahes saavutusi vähendama ning omistas oma edu ja head tulemused pigem õnnelikule juhusele kui isiklikule pingutusele.
Psühholoog ja psühhoterapeut Mare Pork
Foto: Andres Haabu

Need üliõpilased tundsid, et nad ei ole piisavalt pingutanud, et oma tulemusi väärt olla, ja kartsid, et teised näevad seda peagi läbi. Tuntud psühholoog ja psühhoterapeut Mare Pork ütleb, et kasulik ja tervislik on juhtidelgi läbi mõelda, kuidas neil petturi kompleksiga lood on.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456