Autor: Pille Room • 5. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtidel on ees ebamugav aeg

Iga organisatsioon on suuremal või vähemal määral peegeldus ühiskonna arengu hetkeseisust. Kui ühiskond on hierarhiline, suletud, käskude ja keeldude kujundada, siis tavaliselt on selline ka selles keskkonnas toimiv organisatsioon ja organisatsioonisisesed suhted.
Arvato Services Estonia OÜ personalijuht Pille Room
Foto: Raul Mee

Ei saa jätta rääkimata automatiseerimisest, tehisintellektist, asjade internetist, big data’st ja sellest, kuidas on tehnika areng töö sisu ja töötamisviise muutnud. Kas ja kuidas peaks see kõik muutma inimesi ja nende juhtimist, on alles selgumas. Tehnoloogilistest ja ühiskondlikest muutustest olenemata on aga inimese bioloogia, sealhulgas psühholoogia, säilinud muutumatuna peaaegu viimased 10 000 aastat. See tähendab, et enamik inimese tegutsemist mõjutavatest teguritest toimivad samade stiimulite ajel nagu küttimise ja koriluse ajastul. Siiski on maailm, ühiskond, organisatsioonid ja inimesed tänapäeval teistsugused kui 10 000 aastat tagasi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456