Autor: Tiina-Katrina Kaber • 21. august 2019

Mänguline koolitus ehk „entertraining”

Umbes 17 aastat tagasi kogesin midagi erakordset. Midagi täielikult kaasahaaravat, põnevat ja kasulikku. Üks ahhaa-elamus ajas teist taga. Ja nii möödus terve päev! Teadmata tollal midagi sellest terminist, oli see ilmselt üks mu esimesi flow-kogemusi, mis toimus koolis.

See oli minu esimene koolitus. Olin täielikult võlutud. See kogemuse ja uute teadmiste kombinatsioon on minu jaoks üks tõhusamaid viise õppimiseks. Olin küll tollal tubli viieline ja tundsin end koolikeskkonnas täiesti rahuldavalt, kuid ei olnud varem kogenud sellist naudingut õppimise protsessist. Iga „viis”, mille välja teenisin, oli väike „präänik”, kuid selleni jõudmine oli seni olnud igav. Koolituse käigus kogesin aga tõelist protsessi nautimist, kus avastus, et olin ka midagi kasulikku teada saanud, oli justkui kirss tordil.

Hariduse roll Eesti eduloos on märkimisväärne ja selle tähtsust alahinnata on raske. Ometi on olukordi, teemasid ja valdkondi, mille jaoks sobib paremini mitteformaalne õpe ehk teadlik õppeprotsess, mis ei toimu kooliseinte vahel. 17 aastat tagasi ei olnud mitteformaalse hariduse idee veel minu jaoks tuttav, aga mind haaras teemade ja nende esitlemise seotus, justkui loomulik avastamine, kus ise paljusid asju taipasin, kui olin tegevusse haaratud. Loengute, päheõppimise ja töövihikute täitmisega harjunud noore jaoks oli see midagi revolutsioonilist.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456