Autor: Kai Saard • 21. veebruar 2020

Personalitöö aastakonverents 2020 piltides!

Kolmapäeval, 19. veebruaril toimus Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses järjekordne personalitöö aastakonverents.
Foto: Liisi Matvere

Personalitöötaja töölaual on praegu palju ja konverentsil püüdsime leida vastust küsimusele, kuidas leida õige suund kõigi oluliste teemade vahel.

Päeva alguses toimus põnev vestlusring, kus arutasid asjatundjad, kas tööjõukriisi lahendus on olemas. Arutelus osalesid Maxima personalijuht Lea Kimber, Swedbanki personalidirektor Ülle Matt, HKScani personalidirektor Relika Rohtoja ja Vanalinna Ehituse personalijuht Aet Urvast. Suurest koondartiklist saad lugeda, mida tehakse, et kriisis ellu jääda.

Loe lisaks
Tööjõukriis: Kas lahendus on olemas?

Pipedrive'i personalijuht Leelia Rohumaa jätkas rahvusvahelise personalijuhtimise rõõmude ja muredega, rääkides lähemalt sellest, mida tähendab personalijuhi jaoks ettevõtte laienemine teistesse riikidesse.

Päeva jätkas Toggli personalijuht Evelin Andrespok, kes rääkis kuidas on Toggl aastaid töötanud 100% kaugtööna ja kuidas sellest on saanud nende peamine konkurentsieelis.

Loe lisaks
Personalijuhid: paindlikkust ei pea siduma aja ja kohaga

Päeva esimese poole viimast ettekannet kuulsime coach'ilt ja vaimse tervise eksperdilt Tiina Keskkülalt, kes selgitas, mis toimub ajus siis, kui töötaja hakkab läbi põlema.

Omniva värbamisjuht Hillar Matto võttis kokku olulised värbamistrendid, mis peamiselt Omnivas mõne aastaga aset on leidnud. Juurde jagas Matto ka enda kogemust eelmistes ettevõtetes.

Elisa personalivaldkonna juht ja eelmise aasta mõjukaim personalijuht Kaija Teemägi selgitas lähemalt, milliseid rahulolu mõõtmise viise nad Elisas kasutavad – muu hulgas selgitas ta, et värbamismaht on kahanenud tänu mõõdikute kasutamisele 15%.

Inspiratsioonikoolitaja Anu Tähemaa pani aga terve saali mugavustsoonist välja, paludes kõigil käte ja jalgadega muusikat teha. Ta rääkis sellest, kuidas saab etenduskunstide praktiliste tehnikate abil organisatsioonikultuuri arendada.

Välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor Maria Kütt võttis personaliteemad kokku ettekandega, kus ta rääkis personalijuhi asendamatust väärtusest ja sellest, mis on need asjad, mida märkab tõenäoliselt ainult personalitöötaja ning milliseid ülesandeid saab täita ainult tema.

Päeva lõpus kuulsime biohäkkeri Siim Landi nõuandeid selle kohta, kuidas oma tervist häkkida ja 21. sajandi ärimaailmas tippsooritus saavutada.

Konverentsipäeva tähtsündmus oli ka personalitöö edendaja konkursi võitja väljakuulutamine. Hea meel on veelkord õnnitleda PARE tegevjuhti Kärt Kinnast!

Loe lisaks
Personalitöö edendajaks valiti Kärt Kinnas

Vaata meeleolukat galeriid siit.

Foto: Liisi Matvere
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456