Autor: Tambet Toomela • 16. märts 2020

Eriolukorra mõju töösuhtele – 5 kõige olulisemat küsimust

Eversheds Sutherlandi vandeadvokaat Tambet Toomela vastab olulistele küsimustele töölähetuse, tööaja ja -korralduse kohta.
Foto: Unsplash

Kas töötaja võib keelduda tööle tulemisest? Eriolukord ei anna töötajal õigust ühepoolselt otsustada tööle mitte minna. Kaugtöö, sh töötamine kodust on võimalik üksnes poolte kokkuleppel, s.t tööandja peab töötaja töötamisega kodus nõus olema. Kui selline kokkulepe puudub ja tööandja nõuab töölepingu ja töökorralduse reeglite põhjak töö tegemist kokkulepitud töö tegemise kohas, näiteks tööandja tehasehoones, on töötaja vähemalt praeguses olukorras kohustatud seda järgima.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456