Autor: Taimi Elenurm • 26. veebruar 2021

Psühholoogiline turvalisus ja ohutus töökohal

Viimase paari aastakümne jooksul on töö füüsiline turvalisus märkimisväärselt paranenud. Ebamäärasuse ja teadmatuse tingimustes on aga suurenenud vajadus psühholoogilise ohutuse ja turvatunde järele.
Foto: Unsplash

Psühholoogiline turvalisus loob vabaduse teha tööd parimal moel: kui töötaja saab rakendada seda, mida on õppinud ja kogenud, kasutada omadusi, mis näitavad tema häid külgi, ja teha tööd viisil, mis arendab tema jaoks väärtuslikku ja olulist, siis tunneb ta end tööl hästi ja turvaliselt. Teisalt kaasneb iga tööga pingutus, kohustused ja ebaõnnestumised. Turvalisuse tagab võimalus vigadest rääkida ja õppida, nii et jõupingutusi märgatakse ning väikesed eksimused parandatakse koos.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456