Autor: Kristi Jõeorg • 5. mai 2021

Ükskord prahvatab vimm …

Põhjamaise temperamendiga inimestele on iseloomulik vaoshoitus – tundeid niisama lihtsalt välja ei näidata. Kui aga aja jooksul palju tundeid alla suruda, võib elu inimest ühel hetkel raputada selliselt, et tunded paiskuvad eneselegi ootamatult välja.
Foto: Unsplash

Tunnetel ja emotsioonidel tuleb vahet teha. Emotsioon on vahetu ja kohene reaktsioon, aga tunne on sügaval inimese sees. Reaktsiooni saab valida, tunnet aga mitte – see lihtsalt tekib. Töökollektiivid koosnevad väga erinevate kogemustega inimestest. Sestap tuleb teadvustada, et kui inimese emotsioonid on kergesti nähtavad, siis tundeid võib pikalt endas hoida, näidates välja hoopis vastupidist. Mida enam proovime inimese tegelikest tunnetest, mitte vaid emotsioonidest aru saada, seda avatumaks ja paremaks muutuvad suhted, kuna tekib selgem arusaam, miks inimene käitub nii, nagu ta käitub.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456