Autor: Personaliuudised.ee • 28. juuni 2021

Hoiatamine töösuhtes – keda ja mille eest hoiatada võib?

Töösuhetes võivad üksteisele rikkumise korral hoiatusi esitada nii töötaja kui ka tööandja. Näiteks peab üldjuhul töötaja tööandjat hoiatama enne töölepingu erakorralist ülesütlemist tööandjapoolse kohustuse olulise rikkumise tõttu töölepingu seaduse (TLS) § 91 lg 2 alusel.
Foto: Pexels

Tööandjal on õigus tööleping erakorraliselt üles öelda, kui töötaja on korduvalt eiranud tööandja mõistlikke korraldusi või rikkunud töökohustusi ning tööandja on töötajat hoiatanud, et sellise käitumise jätkumine ei ole lubatud ja võib tuua kaasa töölepingu ülesütlemise (TLS-i § 88 lg 1 p 3, võlaõigusseaduse (VÕS) § 196 lg 2).

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456