Autor: Meeli Miidla-Vanatalu • 4. august 2021

Kes peavad esitama töökeskkonna riskianalüüsi?

Kui inimene on ettevõtte ainus töötaja ja ka juhatuse liige ning ta sai Tööinspektsioonilt teavituse, et peab esitama enda töökeskkonna riskianalüüsi Tööelu infosüsteemi, siis kas ja millisel eesmärgil tal seda teha tuleb? Asja selgitab Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu.
Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu
Foto: Annela Samuel

Juhatuse liige, kes teeb ühtlasi oma ettevõttes tööd, peab oma töökeskkonnaga töötervishoiu ja tööohutuse seaduse (TTOS) mõistes tegelema juba alates 1. juulist 2003. aastast, kui selline seadusemuudatus juhatuse liikmete töö kohta jõustus. Lisaks jõustus 2021. aasta 1. märtsist seaduses säte, mis kohustab tööandjat töökeskkonna riskianalüüsi esitama töökeskkonna andmekogusse või edastama Tööinspektsioonile.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456