Autor: Kaire Saarep • 1. september 2021

Töökiusamiskaebuste arv suureneb

Töökiusamisena tõlgendatakse erinevaid olukordi ja töökiusamise juhtumid jõuavad järjest enam avalikkuse tähelepanu alla. Tööinspektsiooni nõustamisteenuse juurde jõuab igal nädalal vähemalt paarkümmend pöördumist. Enamasti on pöördujaks töötaja, kes kirjeldab töökiusamist ja vaenulikku tööõhkkonda. Kuna teema on lai ja keeruline, siis on ka pöördumiste sisu väga erinev.
Tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja Kaire Saarep
Foto: Sven Tupit

Kiusamisena on kirjeldatud olukordi, kus tööandja on teinud märkusi hilinemise kohta, kuid töötaja väidab, et seoses tiheda liiklusega ei olnudki võimalik varem tööle jõuda. Või olukordi, kus töötaja töötasu suurus on koosolekul kõikide töötajate ees avalikustatud, ettevõtte ruumidesse pole lubatud jätta jalgratast või on tööandja palunud täita ülesannet, mida varem pole täidetud. Töötaja on kirjeldanud töökiusuna olukorda, kus tööandja olevat maskid ära peitnud, kuid ei osanud selgitada, miks just peidetud, mitte kogemata teise kohta pandud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456