Autor: Reelika Ein, organisatsioonidisainer, INZMO inimeste ja kultuuri juht • 9. september 2021

Kes võidab sõja talentide pärast?

Globaalne tööturg on muutlikum kui kunagi varem. Töötajate ootused on muutunud, aga vaid vähesed tööandjad on taibanud, et sõda talentide pärast on võtnud täiesti uued mõõtmed.
Organisatsioonidisainer Reelika EIn

Kolmandik töötajatest on valmis üles ütlema töösuhte, kui senine tööandja peaks koroonapiirangute mõjul tekkinud kaugtöö võimalust piirama. Üle 70% inimestest soovib jätkata hübriidvormis. Flexjobsi tänavu aprillis tehtud küsitlus näitas, et 37% töötajatest kaaluvad elukohavahetust ja soovivad kolida linnast välja. Džinn on pudelist välja lastud ja tagasi ta enam ei lähe. Kõik, kes kaugtööd proovinud, on kogenud iseseisvust, mida uus töötamise vorm annab, ning see on üks peamisi sisemisi motivaatoreid. Need tööandjad, kes suudavad luua kaugtööd toetava töökeskkonna ja -kultuuri ning muudavad distantsilt tööle kandideerimise lihtsaks, meelitavad talente ligi üle maailma ja saavad konkurentsieelise teiste tööandjate ees.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456