Autor: Mare Teichmann • 3. veebruar 2022

Tõenduspõhine lähenemine töö tulemuslikkuse tõstmisele

Teades oma ettevõttes esinevaid psühhosotsiaalseid ohutegureid ja nende ohutegurite seoseid töötajate töö tulemuslikkusega, on suhteliselt lihtne välja töötada tõenduspõhiste abinõude plaan, mille rakendamisel saab tõsta töö tulemuslikkust.
Mare Teichmann (PhD), psühholoogiaprofessor. Foto autor: Eveli Ilvest.

Käesolev artikkel põhineb kolme ettevõtte (suur ettevõte N=357; keskmine ettevõte N=113; väikeettevõte N=42; PE Konsult, 2020) ning veel 17 ettevõtte (PE Konsult, 2018-2020; N=2502) psühhosotsiaalsete ohutegurite uuringute tulemuste analüüsil. Psühhosotsiaalsete ohutegurite uuringud viidi läbi kasutades psühhomeetrilisi teste - OPSTI testi1 ning töö tajutud tulemuslikkuse testi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456