Autor: Egle Saska • 4. aprill 2022

Värske pilk tööjõuvajadusele

PCC Projekti personalipartner Egle Saska annab praktilisi soovitusi ja planeerimise tööriistu, mille abil saab kavandada pika- ja lühiajalist tööjõuvajadust.
Egle Saska, PCC Projekt personalipartner, koolitaja.

Rahandusministeeriumi majandusprognoosid (aprillis ja septembris) annavad hea ülevaate sellest, kuidas tõusevad palgad ja kuidas muutub tööjõu nõudlus ja pakkumine. Kui on teada, et lähiaastail tõuseb keskmine palk ca 7-8% aastas, siis see on selge indikatsioon sellest, mida peab tegema. Lisaks tuleb vaadata prognoose sektorite kaupa. Näiteks ITK sektor on aastaid olnud „palgaveduriks“, tõstes sektoris palku ca 10% aastas. See on oluline signaal selle sektori ja seonduvate sektorite personalitöötajatele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456