Autor: Kristel Ainsalu • 11. august 2022

Naine, sinust võib saada IT-guru

Töötukassa uues karjäärikeskuses toimuvad regulaarsed üritused – "Karjääripeatused", kus tutvustatakse eri ameteid. Maikuises "Karjääripeatuses" osalesid naised, kes töötavad IT-sektoris.
Töötukassa ürituse "Karjääripeatus" vestlusring.

Naiste kaasamine IT- ja reaalvaldkonna töödesse on juba mõnda aega fookuses olnud ja eks vilju maitstaksegi mõne aja pärast. Seni tuleb sellel teemal jätkuvalt rääkida, kirjutada ja teavitustööd teha. Silmapaistvaid naisi Eesti IT-vallas on juba mitmeid: Mari-Liis Lind, Kristel Kruustük ja Kaidi Ruusalepp, kelle nimed ei vaja asjaga kursis olijatele tutvustamist. IT-sektoris töötab aga palju teisi naisi, kelle igapäevatöö väga avalikkusele välja ei paista, aga kes on samuti väga pühendunud ja valmis oma tööst rääkima, tüdrukuid ning ka teisi naisi inspireerima. Eurostati uuringu järgi oli 2018. aastal Eestis IKT-spetsialistidest 22% naised. Eesti idufirmades on naisi küll rohkem (ca 36%), kuid programmeerimise poole peal on ka seal protsent madalam.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456